Forældrehjælp til TSK-arrangementer og konkurrencer

TSK afholder i løbet af sæsonen en række arrangementer, hvor der kommer rigtig mange i klubben. Dette er både godt for TSKs sammenhold og godt for TSKs pengekasse. Vi holder julesjov i december, sæsonafslutningsshow i marts, Flyvercup i februar, og ofte er vi også vært for diverse arrangementer under Dask Skøjte Union såsom Funskatesamling og Sjællandsmesterskaberne.


I forbindelse med arrangementerne har vi rigtig meget brug for hjælp fra klubbens forældre. Om dit barn gør på skøjteskole eller er mesterskabsløber er ligegyldigt. Alt hjælp vi kan få, tager vi imod med kyshånd – det er det der får klubben til at løbe rundt. Nedenfor er listet forskellige opgaver man kan hjælpe med – der bliver altid hængt sedler op på opslagstavlen i god tid inden et arrangement, hvor man kan skrive sig på. Tag endelig fat i bestyrelsen, hvis der er noget du er i tvivl om.

Herunder er listet de typiske opgaver vi gerne vil bede om hjælp til ifm. arrangementer.


Kagebagning

Har man mulighed for at bage en kage, er det rigtig dejligt! Kagen vil blive solgt igennem Tutten, og alt overskud går til TSK´s løbere. Skriv jer på kage-listen, med navn og hvilken dag i kan komme med kagen. Man kan komme med en eller flere kager, man bestemmer selv, og hvilken slags kager det skal være, er også op til en selv. Måske dit skøjtebarn selv har lyst til at være med til at bage en kage, der skal sælges i Tutten?


Flæskesteg

Flæskestegssandwich er en af TSK’s favoritter i Tutten. Hvis man vil stege en flæskesteg til dette formål, så foregår det ved at man selv indkøber en god hel flæskesteg, steger den hjemmefra, og afleverer den færdigstegt til TSK (inden kl. 11.00 i Tutten). Man får refunderet udlægget for selve stegen hvis man afleverer sin kvittering.


Andet mad til salg i Tutten

I TSK er vi glade for at spise mange forskellige ting og prøve nyt. Har man lyst til at lave en særlig ret eller nogle snacks som kan blive solgt i Tutten er man også meget velkommen.


Køkkenvagt 

Her hjælper man med at lave mad i køkkenet (f.eks. flæskestegssandwich, franske hotdogs, dagens ret mm.). Derudover hjælper man med at brygge kaffe, koge thevand, rydde op og vaske op, og i det hele taget sørge for at der er et godt flow i køkkenet. Man behøver ikke af have erfaring med at lave mad – alle kan hjælpe til, og der er altid folk fra bestyrelsen, som har prøvet det før, som er med til køkkenvagterne. Og så har vi det i øvrigt altid supersjovt sammen i køkkenet, så kom og vær med!


Tut-vagt

Tutten står for salg af mad, drikkevarer, slik, kage, og hvad vi ellers har fået fra sponsorer og søde forældre. Til konkurrencer er der lidt flere opgaver på en Tut-vagt, såsom:


 • Opfyldning af forsyninger til dommere og specialister (dommer-boxen)
 • Servering af mad til dommere og specialister ved måltiderne
 • Opfyldning af “Kiss & Cry” (løber-boxen) med frugt/vand/saftevand mm.
 • Sørge for at omklædning og toiletter er ok – fylde toiletpapir op mm.

Speaker til konkurrencer

Som speaker til konkurrencerne er man den der præsenterer løberne på isen og hvem der bliver placeret. Man  skal derfor ikke være bange for at sige noget i en mikrofon..

Det er en stor fordel, at man sidder i boksen med en som har prøvet at speake før, og som derfor har kendskab til det. Der kommer beskeder fra dommerpanelet, som skal annonceres til publikum (løbernes navne, points og placeringer), og der skal gives almindelig information i løbet af konkurrencen. 

Man skal gerne være over 16 år, og man sidder sammen med en tidtager.


Styring af musik/tidtager til konkurrencer 

En vigtig opgave til konkurrencer er at sætte løbernes musik på på de rigtige tidspunkter via iPad eller computer. Man behøver ikke at have erfaring med det, men det er naturligvis en fordel. Udover at starte musikken skal man også tage tid på løbernes programmer via TSK’s ur.


Man skal gerne være over 13 år, og man sidder sammen med en speaker.


Forberedelse og oprydning inden og efter konkurrencer og shows 

Der er også rigtig meget brug for hjælp til en lang række praktiske opgaver både inden en konkurrence (normalt dagen før eller tidligt om morgenen), og efter den er slut (sidst på dagen eller om aftenen). Opgaverne inkluderer bl.a.


 • Hjælpe med at lave kostumer og sætte kulisser og telt op (til shows)
 • Opsætning og nedtagning af bandestof
 • Sætte dommerborde og stole op i boxen og pakke det sammen igen
 • Sætte borde og stole samt diverse pynt og udsmykning i Tutten og rydde op
 • Sætte diverse lister op (dommere, klubskilte mm)
 • Gøre Kiss & Cry (løber-boxen) klar
 • Finde TSK’s præmieskammel frem
 • Oprydning i hallen, tutten mv.
 • og meget mere !!!

Tombola gaver til Flyvercup 

Flyvercup er TSKs egen konkurrence, som vi er stolte af at holde hvert år i februar. Kender man et firma som kunne være interesseret i at donere sponsorgaver eller andre ting man kan bruge til en tombola, så er det meget velkomment. Det kan også være private gaver eller andre ting der kan bruges.

Gode eksempler kan være legetøj, vingaver, gavekort, firmagaver med logo på, eller til andre sjove gaver.


Næsten intet er for småt! Man kommer bare ned i hallen, og finder en fra bestyrelsen eller skriver til os via TSKs mail. TSK behøver din hjælp, og er taknemmelig for alt hvad I bidrager med – TAK!


Holdleder

Holdledere har ansvaret for, at specielt de små løbere bliver hjulpet gennem dagens program til TSK’s konkurrencer og shows, og spiller derfor en vigtig rolle for, at børnene får en sjov og afslappet dag selvom der er travlt i klubben. 


Holdleder til TSK’s events (jule/afslutningsshow):

 • Udlevering af kostumer
 • Hjælp til at komme i tøjet, sætte hår mv
 • Hente og udlevering af frokost
 • Samle tøj ind igen og pakke det sammen
 • Oprydning af omklædning/glemte sager
 • Og i det hele taget hjælpe til, hvor der er brug for det!

Alt dette foregår i samarbejde med træneren på det enkelte hold, så spørg endelig ham/hende.


Holdleder til TSK’s træningssamlinger: 

Som holdleder til f.eks. Funskate træningssamlingen har man til opgave at holde opsyn med, og hjælpe løberne fra og til deres aktiviteter. Der skal normalt bruges mindst én holdleder pr. 10. deltagende børn under 18 år. Dette gælder både i dag- og nattetimerne (når der er overnatning). 


 • Indskrivning af børn
 • Holde opsyn med, og hjælpe løberne fra og til deres aktiviteter
 • Hjælpe med at få skøjter af og på for de yngste løbere
 • Få bespist alle deltagere til fællesspisning
 • Holde ro og orden, også ved sovetid
 • Få de mindste op om morgenen, og i tøjet til tiden
 • Oprydning af sovesal, omklædning, og i tutten ifm. måltiderne

Hvis vi ikke kan stille med holdledere nok i form af frivillige forældre, kan vi desværre ingen børn tilmelde. Holdlederne er strengt nødvendige for at få et sådan arrangement til at glide, og det er derfor også  et krav fra DSU.


Præmiebørn til konkurrencer (hjælpere til medaljer/blomster) 

 Ingen konkurrence uden præmier og præmieoverrækkelse. TSK har brug for 4-7 deltagere per konkurrencedag til at hjælpe med at samle kastegaver op fra isen i løbet af dagen og hjælpe til ved præmieoverrækkelse.

Det er en stor ære at være medalje- og blomsterbarn i TSK og være med til at uddele flotte medaljer og smukke blomster til alle de mange dygtige skøjteløbere. Det er ofte noget de mindre løbere kan huske som en sjov og dejlig oplevelse i mange år bagefter.

Inden hver konkurrence udsendes en plan for dagen. Man tilmelder sig ikke nødvendigvis en hel dag – et par timer kan også være fint, hvis det er hvad der kan passe ind. Præmieoverrækkelse er ofte efter kl. 20 på en fredag eller lørdag aften, og søndag oftest fra kl. 17. Det tager omtrent 1 time og man skiftes til at overrække medaljer, blomster og diplomer. Det kan være meget sent for de helt små løbere at hjælpe til ved selve præmieoverrækkelsen, men at være kastegaveindhenter er en mindst lige så stor ting.


Hvad skal man have på af tøj:

 • Små piger (ca. 4-7 år): TSK blå skøjtedragter og hårelastik (hvide strømpebukser)
 • Store piger (ca. 8-14 år): TSK blå skørt, blå sømandskraver, og hårelastik (medbring hvide strømpebukser og hvid bluse uden tryk)
 • Drenge: TSK blå sømandskraver (medbring sorte bukser og hvid skjorte/bluse uden tryk) 


Der er varme tæpper, men tag gerne en hvid/hudfarvet inderdragt under tøjet, og tag eventuelt TSK’s vinterjakker med. TSK har nogle hvide strømpebukser og hvide bluser uden tryk. Aftal eventuelt lån inden konkurrencen. Og endelig: Husk hårbørste!