Om Klubben og om at løbe på skøjter i TSK

Om klubben

Velkommen i klubben, ønsker TSK’s bestyrelse

Tårnby Skøjte Klub af 1985 (TSK) er stiftet 10. maj 1985 til gavn og glæde for alle, som har lyst til at løbe på skøjter, og med et ønske om at lære så mange som muligt kunsten at løbe på skøjter – både børn, unge og voksne.

 

Vi har hold på alle niveauer og for alle aldre, og er en klub der går meget op i det sociale element der også er en del af at dyrke sport. Vi har derfor en masse aktiviteter også uden for isen hen over skøjtesæsonen, som i TSK varer fra ca. 1. september til 1. april. Fra april og frem til sommerferien træner løberne off-ice på de grønne områder rundt om skøjtehallen og løber på rulleskøjter.

 

Klubben drives af frivillige kræfter og vi sætter derfor stor pris på et godt forældreengagement. Man kan altid tage fat i en fra bestyrelsen, hvis man har spørgsmål eller ideer til klubbens arbejde. Du finder oversigten over bestyrelsens medlemmer her.

 

Udstyr og påklædning

Det kræver ikke nogen store investeringer at starte med at løbe på skøjter i TSK. Ved indmeldelse i skøjteklubben stiller klubben skøjter til rådighed for medlemmerne mod en mindre skøjteleje. Trænerne eller en fra TSKs bestyrelse hjælper med at finde de rigtige skøjter til jer.

 

Mange har glæde af at løbe med bunga pads, som beskytter området omkring anklen mod stød og friktion fra støvlen. Hvis man oplever den slags gener, kan man spørge sin træner om evt. brug af bunga pads.

 

Det vigtigste for skøjteløberens velbefindende på isen er tøj, som han/hun kan røre sig i. Samtidig må tøjet godt være lunt, da det nok er begrænset, hvor hurtigt børnene bevæger sig i starten af deres skøjtedebut. Tæt siddende lag på lag tøj f.eks. varme gamacher, en varm trøje og mindst to par vanter er godt basistøj til at begynde med. Flyverdragter er derimod uegnet til formålet.

 

Skøjtepleje

Vedligeholdelse af skøjter er meget vigtigt og en god skik at lære børnene fra starten. Skøjtebeskyttere (som man selv skal købe efter indmeldelsen) skal sidde på klingerne, når løberen bevæger sig uden for skøjtebanen. Når træningen er overstået og skøjterne er pakket ned i tasken, må skøjtebeskytterne IKKE sidde på skøjterne. En rigtig god ide er også at vaske skøjtebeskytterne en gang imellem i sæbevand og lade dem tørre med bunden i vejret. 

 

Efter hver skøjtetræning skal klingerne tørres omhyggeligt med en god klud eller vaskeskind, og ’bløde’ overtrækkere sættes på klingerne. Pas på, at klingerne ikke ligger oven i hinanden, der da i så fald vil være risiko for at slå hakker i klingerne. Ved sæsonstart er samtlige skøjter nyslebne. Behovet for slibning vil nok være begrænset i starten, men er du i tvivl – så spørg.

 

Sæsonen hos TSK

Sæsonen starter i august/september og slutter sidst i marts eller først i april. Der holdes ikke pause i efterårs- eller vinterferien, dog holder Skøjteskolen juleferie.

 

Til jul holder vi julesjov for alle klubbens medlemmer med masser af hygge, og ved sæsonafslutningen i foråret afholder vi et stort afslutningsshow med et særligt tema, som skifter fra år til år. Her kommer alle hold på isen og har mulighed for at vise familie og venner hvad de har lært i løbet af sæsonen. Til denne afslutning laves der specielle kostumer, og her håber vi på hjælp fra jer forældre i klubben.

 

Skøjteskolen – hvor man begynder

TSK har mange forskellige hold, så vi kan også finde et hold, der passer dig. Skøjteskolen er hvor man begynder sin ’skøjtekarriere’. Skøjteskolen starter i september og træner hver onsdag og lørdag, såfremt andet ikke er meddelt. I skøjteskolen er løberne delt ind efter alder og kunnen. To gange om året afholdes interne mærkeprøver (en onsdag i november og en i februar). Efter godkendt test/prøve, er der familiehygge i klublokalet og uddeling af mærker. Mærkeprøven afholdes i den normale træningstime.

 

For at fastholde børnenes koncentration på isen, er der adgang forbudt i hallen for forældre under træning. Forældre kan til gengæld vente i klublokalet hvor ”Tutten” er åben for salg af kaffe, the m.v. hver onsdag fra kl. 17-19.30. Om onsdagen er der også mulighed for at købe aftensmad enten til fællesspisning i klublokalet eller som take-away (egne bokse) til en meget rimelig pris (pt. 40 kr). Lørdag er Tutten normalt åben fra kl. 11-15. Hver første onsdag i måneden er forældre velkomne i hallen til at kigge på.